Företagsfilm


Sedan 2016 har vi hjälpt företag och organisationer att producera företagsfilmer. Företagsfilm är ett vitt begrepp och något som blivit en naturlig del av företagets kommunikation. Det kan handla om att göra en film som till exempal berättar om företaget och dess kultur för omvärlden, ibland med mer riktad målgrupp som potentiella medarbetare, eller mer av en reklamfilm där vi visualiserar en tjänst, koncept eller produkt. Vi jobbar med stor skalbarhet och kan bistå med allt från en enkel flygfilm, till en mer komplex produktion med manus, storyboard, voice-over och översättning på de flesta språk. Oavsett finns vi där, och tar gärna ett förutsättningslöst möte där vi går igenom hur vi kan hjälpa er på bästa sätt.


Berlex - Intelligent trafiksystem


Berlex hörde av sig och hade ett projekt som syftade till att i film visa möjligheten att bygga komplexa trafiksystem med Berlex trafiksignal R6+ tillsammans med deras molnbaserade plattform Berlex Connect.

För att visualisera detta användes en kombination av close-ups, time-laps och drönarfilmning.


Arkitekturgalan 2023


När Arkitekturgalan årgång 2023 gick av stapeln fick vi förtroendet att göra en pitch-film för Sveriges Arkitekter. En fantastisk afton som utspelade sig i Göteborg på ikoniska Lisebergsteatern för vidare fest på Värdskulturmuséet.


CMB Guldhuset 2021


Vi fick återigen förtroendet av CMB att göra en film på prisutdelningen av Guldhuset - denna gång gick det till Pernilla Thessén på Tyréns. Tack vare fint engagemang från alla parter blev det en riktigt högtidlig stund i studion, som också sändes live, då pandemi-restriktioner vid tillfället gjorde det omöjligt att samla publik.


Berlex - TMA Concept


Berlex hörde av sig och ville ha en kort och häftig film på deras TMA-koncept - Berlex tillhandahåller en färdig lösning till kunder där lastbil med all trafiksäkerhetsutrustning är monterad och anpassad vid leverans.


Berlex - R6


Berlex är en ledande aktör inom trafiksäkerhet vid vägarbeten och infrastrukturbyggen, och vi fick äran att göra en informations-/reklamfilm för deras nya trafikljus R6+, där vi lyfte fram dess unika egenskaper som molnbaserad uppkoppling etc. Filmen har översatts till Engelska, Tyska och Norska.


CMB Guldhuset


Även om år 2020 var ett konstigt och påfrestande år, så var det många företag som kämpat hårt och förtjänade att uppmärksammas; därför blev vi glada när CMB återigen bad oss om hjälp att göra en film om Guldhusetvinnaren för 2020, Lisa Wistrand på White Arkitekter i Göteborg.


Forta Pro


Vi blev kontaktade av det Lettiska företaget Forta Pro. Företaget tillverkar modulbostäder och ville i samband med utbyggnaden av Clarion Post Hotell i Göteborg dokumentera när man lyfte in och installerade de nya hotellrummen på den befintliga hotellbyggnaden, sannerligen imponerande! För ändamålet hade man fått köra dit Europas största mobilkran.


8190 Design / Bording / Pågen


Än en gång fick vi nöjet att hjälpa webbyrån 8190 Design, denna gång för att göra en Pitch-film för deras kund Bording som tillhandahåller Digital Signage (digitala skyltar) för köpcenter och butiker, denna gång med Pågen i fokus.


Scaffolding Projects


Vi blev kontaktade för att göra en snygg flygfilm på ett av SP:s pågående projekt av byggställningar i centrala Göteborg.


Strömma Turism & Sjöfart

Vi fick i uppdrag att göra en prospektfilm på rederiets sträcka Stockholm - Göteborg, för de flesta bekant som Göta Kanal. Här var fokus på att lyfta fram stämning, service och de naturupplevelser man får på den 2 till 6 dagars långa kryssningen med de K-märkta båtarna från sekelskiftet.


Skanska Jönköping

Skanska hörde av sig och ville ha film som visualiserade hur man arbetade med cirkulärekonomi i praktiken. Ett spännande och roligt jobb där fokus låg på att lyfta fördelarna med konceptet i kontakt med kommuner, på mässor och andra relevanta sammanhang.


CMB Chalmers

CMB:s stora event Ledarskapsdagen 2019 skulle dokumenteras på plats på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg, och temat för året var AI (Artificiell Intelligens). Vårt mål var att fånga stämningen, intressanta talare och göra intervjuer med representanter från näringsliv och myndigheter.


CMB Guldhuset

Under CMB:s Ledarskapsdagen utses en Guldhusetvinnare, där syftet är att lyfta fram "...unga förebilder som representerar ett gott ledarskap". Vi såg till att dokumentera prisutdelningen och gjorde en längre intervju med 2019 års vinnare Klara Jonsson, VD på Urbanista Stad.


Prizta Bemanning & Rekrytering

Prizta hörde av sig och behövde en rekryteringsfilm för att locka nya medarbetare på hemsida och sociala medier. Vi jobbade med intervjuer av konsulter och filmade dem i sin yrkesutövning.


SOJA

Vi fick förtroendet att spela in pressmaterial i form av intervjuer med nyckelpersonerna bakom den prisbelönta animerade långfilmen Topp 3 från animationsstudion SOJA. Filmen har visats bl.a. på SVT. Här syns regissören Sofie Edvardsson. Vi stod för film, ljud och ljus, och SOJA för klippning.


8190 Design / Room Mejts

Vi hjälpte webbyrån 8190 Design att skapa content till inredningsföretaget Room Mejts hemsida; en backdrop-film som kompletterades med stillbilder.